We make you feel extraordinary

Donat MG

Potrjena učinkovitost Donat MG

Več kot 400 let znani pozitivni učinki mineralne vode Donat Mg iz Rogaške Slatine, so bili s klinično študijo znanstveno dokazani.
Ljudje, ki prihajajo v Rogaško Slatino, vodo uporabljajo za preprečevanje zaprtosti, razstrupljanje, razkisanje telesa, odpravo zgage ter izgubo odvečnih kilogramov, poleg številnih drugih učinkov.

Pred kratkim je v Nemčiji izvršena klinična študija na vzorcu ljudi s kroničnim zaprtjem, dokazala učinkovitost rogaške vode; po šestih tednih pitja mineralne vode so trikrat pogosteje spontano odvajali v primerjavi z udeleženci kontrolne skupine, ki niso pili Donata. 94 odstotkov vprašanih in 97 odstotkov izpraševalcev je ocenilo, da je Donat Mg učinkovit, da ga dobro prenašajo in da se je njihova kakovost življenja izboljšala.

Za preprečitev zaprtja je priporočljivo uživanje vlaknin in vode, omejiti izdelke z vsebnostjo kofeina in mlečne izdelke, vzdrževanje redne telesne aktivnosti in pitje mineralne vode Donat Mg, ki s svojimi sulfatnimi solmi (Mg-sulfat in Na-sulfat) deluje kot blago odvajalo.

Pri kroničnem zaprtju je priporočljiva 5-dnevna kura: kozarec (3-8 dcl) toplega (30 -37 stopinj Celzija) Donata zjutraj – na tešče, zvečer kozarec (2 dcl) mlačnega Donata (23 do 25 stopinj Celzija). Po 2-dnemvnem premoru lahko postopek ponovimo.

Evropska agencija za varnost hrane:

Donat Mg ima status naravne mineralne vode in je priznan v Evropski uniji (Uradni list Evropske unije 2005/C59/06); vsebuje magnezij, natrij, kalcij, sulfate, hidrogenkarbonat in ogljikov dioksid.

Za preverjanje pozitivnih učinkov hrane in njenih sestavin v Evropski uniji je odgovorna Evropska agencija za varnost hrane (angl. European Food Safety Authority, EFSA).

V skladu s priporočili agencije EFSA za magnezij, Donat Mg pozitivno vpliva na:
• ravnovesje elektrolitov;
• zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti;
• delovanje mišičnega sistema, vključno s srčno mišico;
• delovanje živčnega sistema;
• ohranjanje zdravih kosti in zob;
• delitev celic in sintezo beljakovin;
• presnovo.

Vir: http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/voda-ki-jo-crpajo-v-sloveniji-dokazano-deluje.html, 26.4. 2014 – vsi teksti so povzeti iz članka.
Dodatne informacije so na voljo TUKAJ.